Vejen til at undgå kønssygdomme og uønsket graviditet

Kender du vejen til at undgå kønssygdomme og uønsket graviditet? I denne artikel ser vi nærmere på hvordan man kan skabe et samfund med færre sygdomme og større sikkerhed i sengen.

Vejen er todelt og sker via oplysning og nem adgang til præventionsmidlerne. Særligt kondomer som er det mest udbredte middel. I Danmark er der med sikkerhed nem og billig adgang til kondomer, men spørgsmålet er om der bliver oplyst nok på området. Det ser vi nærmere på her.

Der er i hvert fald ingen tvivl om at mange I-lande kan gøre langt mere inden for oplysning og tilgængelighed, problemet er bare det økonomiske aspekt.

 

Oplysningskampagne om prævention

Det store spørgsmål i Danmark er om der bliver oplyst nok om vigtigheden af prævention og de alvorlige konsekvenser det kan medføre. Særligt i de tidlige aldre, når børnene går i folkeskole eller gymnasium. Det er her de første gang stifter bekendtskab med deres seksualitet, så her bør kampagnerne være tydelige.

Sundhedsstyrelsen kan helt sikkert gøre mere, men de seneste års tal viser faktisk en positiv tendens. Og det er da heller ikke fordi de intet gør – se bare denne kampagne film fra 2013:

Nem og billig adgang til kondomer

Det andet aspekt i at få sænket antallet af kønssygdomstilfælde sker via en nem og billig adgang til kondomer og anden prævention. Jo nemmere de er at få fat på, desto mere vil de blive anvendt. Det viser alle undersøgelser og tal.

Logikken bag er simpel og man kan jo bare se på de skræmmende tal fra Sydamerika eller afrikanske lande. Her kan der ikke være tvivl om hvor galt det kan gå, når alt sex sker uden prævention overhovedet.

Så i Danmark skal vi være lykkelige for vores velstand og gode kondomshops på nettet, der tilmed tilbyder diskret levering. Du kan bl.a. finde billige kondomer hos Globalcondoms. Der er efterhånden ingen undskyldning for ikke at bruge kondom, når du hygger dig i sengen.