Sådan vælger du efterskole

Når folkeskolen er ovre træder dine børn ind i en hidtil komplet uudforsket del af deres liv. Folkeskolen er stort set det eneste, de har kendt indtil da, så det kan være svært at overskue, hvad der nu skal ske.

Gymnasiet er for nogen lidt for tidligt, og for dem kan et efterskoleophold være en helt perfekt løsning, da der både følger ekstra faglighed og sammenhold med et efterskoleophold.

  1. Hvad er barnets behov?

Det vigtigste er selvfølgelig, hvad dit barn har lyst til. Hvis dit barn har brug for at komme til en efterskole, for at få finpudset de fag, der ikke blev passet så godt i folkeskolen, skal I kigge efter en efterskole, der lægger vægt på det faglige. Men hvis det mere er for at dit barn skal modnes inden en eventuel ungdomsuddannelse, kan det også bare være det sociale aspekt, der skal vægtes tungest.

  1. Budgettet til opholdet

Efterskole giver dit barn mange oplevelser, men det er langt fra gratis. Faktisk koster mange efterskoleophold rigtig mange penge, så husk at undersøge økonomien, før du lover at sende dit barn afsted, hvis det viser sig at smadre din økonomi fuldstændigt. Nogle efterskoler arrangerer rejser, hvilket ofte trækker prisen gevaldigt i vejret. Så hvis du ikke har råd til det helt store, bør du gå uden om de skoler, der arrangere ture til udlandet.

Tjek evt. vores artikel om efterskole priser og lån til opholdet.

  1. Tæt på eller langt væk?

Det kan være rigtig godt for dit barn at komme lidt væk fra sine forældres kyndige vejledning og lære af sine egne erfaringer. Der ligger efterskoler i hele landet og nogle af dem ligger også et godt stykke ude på landet. Det skal du huske at tage højde for, når dit barn og dig skal vælge efterskole. Hvis transporttiden er rigtig lang, er der også stor chance for at dit barn bliver på stedet i mange weekender. Om det er godt eller skidt, vil vi lade være op til dig at vurdere.

  1. Vælg en interessante linje

En af de allervigtigste faktorer for et godt efterskoleophold er valgfagene, skolen tilbyder. For dansk, engelsk og matematik kan du få på langt de fleste efterskoler, men det er linjerne, der gør det rigtig sjovt. Hvis dit barn er musikalsk, findes der rigeligt med udbydere, der specialiserer sig i det. Hvis dit barn er mest til sport, findes der også masser, der specialiserer sig i det.

Der findes også efterskoler, der specialiserer sig i sprog, og du kan mange steder også finde en kombination af alle disse ting, hvis dit barn ikke har lyst til at vælge noget fra.

Vi håber du at blevet klogere på hvordan du vælger det rigtige sted og ellers kan du se flere gode råd hos Efterskoleguiden.