Regler for kjolevalg til brylluppet

Regler for kjolevalg til bryllupSkal du snart til et bryllup, er du sikkert allerede på jagt efter den perfekte kjole til festen. Det kan være svært at finde som kvinde, da du er stærkt begrænset på grund af de forskellige “regler”.

Der findes nemlig en del uskrevne regler, som du bør kende til, men som begrænser dine valgmuligheder betydeligt. Læs mere om disse lige her.

Regel 1: Undgå farverne hvid, sort og rød

Først og fremmest skal du undgå farverne hvid, sort og rød. Hvilket i sig selv begrænser dine valgmuligheder, da de fleste piger har disse farver i klædeskabet, i forvejen.

Den hvide farve er så du ikke minder for meget om bruden og “stjæler” hendes store dag, ved at tage opmærksomhed.

Den store farve er fordi den kan forbindes med sørgelige begivenheder som begravelser og så er den heller ikke super festlig.

Den røde farve er fordi den sender et udfordrende og romantisk budskab, og det er ikke din opgave som gæst.

Du er derfor overladt til farver som gul, orange, blå, grøn, lilla etc. Du kan dog sagtens bære kjoler, der mixer mange forskellige farver, men ingen der eksempelvis er 100 % røde.

Regel 2: Kjolen må ikke være for kort

Regel 2 er at kjolen ikke må være for kort. Det afhænger meget af dresscoden, men en god hovedregel er at kjolen som minimum skal gå under dit knæ.

Det betyder at en lårkort kjole, der kun lige dækker numsen er “forbudt” hvis du skal overholde de gængse bryllupsregler.

Se også: Regler og dresscode til bryllup

Regel 3: Outfittet må ikke være for udfordrende

I forlængelse af regel 2, der ligeledes vil medføre et udfordrende outfit, bør du holde dig fra de mest sexede looks. Selv hvis du har en flot krop eller smukke former, er bryllupsdagen ikke tidspunktet.

Du bør derfor undgå for korte kjoler, for nedringede eller med for høj sliske der afslører hele dit ben. Det er de 3 normale faldgruber på dette punkt.

 

Vi anbefaler du husker de 3 uskrevne regler for kvindens påklædning til brylluppet. Det er ikke fordi der nødvendigvis sker noget ved at overtræde disse, udover det er dårlig stil og udover du risikere at irritere brudeparret og/eller andre gæster. Så hold dig fra det!