Ned med skatten og skab incitament til at arbejde

Høj skat giver en svækket konkurrenceevne internationalt set, det er blandt andet fordi mange mener der er et mismatch mellem skatteprocent og kontanthjælpen.

Men! Der er stadig mulighed for at skabe en større konkurrenceevne i det danske land og det sker via lavere skat og bedre vilkår for landets selvstændige. 

 

Høj skat giver en svækket konkurrenceevne internationalt

Eller gør det? Vores høje skatter i Danmark, er for at skabe et bedre velfærd, for de svage i samfundet, noget som andre lande i den vestlige verden ikke gør, det er derfor de har en højere arbejdsløshed end den der er i Danmark.

Der er ingen tvivl om at de danske skattesatser er med til at styrke velfærden, men mange tror fejlagtigt at en lavere skat medfører en mindre velfærd. Det er lige omvendt.

Hvis vi sænker kontanthjælpen og skatteprocenten for dem der tjener mindst, vil det skabe et større incitament til at få et arbejde.

Som forholdene er nu, er der scenarier hvor det dårligt kan betale sig at gå fra kontanthjælp/dagpenge til at få et arbejde. For hvem gider at arbejde 37 timer om ugen, men kun få 2000 kr. ekstra ud af det?!

Svaret er INGEN. Sådan er vi mennesker indrettet. De fleste har ikke lyst til at yde en ekstra indsats, medmindre der er en gulerod i den anden ende. Uanset om gulerodden så er flere penge eller en realisering af vores ambitioner.

Så selvom det er et no-go for politikere at røre ved kontanthjælpen, er det desværre med til at skabe for mange “nassere” og for lidt incitament til at komme i arbejde.

Man kan kun håbe på at disse forhold bliver ændret før eller siden, så Danmark igen kan blive styrket økonomisk og opnå en bedre konkurrenceevne internationalt.