Lån med RKI registrering?

I dag ser vi på det finansielle landskab, men et område der ligeledes interessere de politiske partier. Det er online lånemarkedet vi har fokus på og særligt muligheden for at optage lån med RKI registrering.

Vi ser på hvad det vil sige at være registreret, hvordan du kommer ud og hvorfor det generelt umuliggør dine lånemuligheder. Lån med RKI er meget svært og vi ser derfor på, hvordan du igen kan få finansieringsmuligheder mellem hænderne.

Hvad er en RKI registrering?

Lad os starte med at slå fast, hvad en RKI registrering indebærer. Det er et register, man kan blive anmeldt til at landets virksomheder. Det sker typisk efter flere rykkere og inkassovarsler.

RKI er sidste instans, når virksomheder forgæves har forsøgt at få de penge du skylder. Det kan være selv små regninger fra mobilabonnementet, eller det kan være store beløb efter en personlig konkurs. Mulighederne er mange, men fælles for alle er, at du har et udestående og overskreden gældsfristen betydeligt.

I januar 2015 var der 770.600 registeringer ifølge Experian, hvilket siger alt om det er et meget almindeligt problem i Danmark. Ikke kun for den enkelte, men på samfundsmæssigt plan. Antallet af dårlige betalere var dog “kun” på 231.582.

RKI gør at du hverken kan optage forbrugslån, tegne nye mobilabonnementer, bredbånd og lignende. Det hæmmer dig som forbruger, da din økonomi rummer større gæld og udeståender, end du tydeligvis kan betale. Din privatøkonomi bliver kort sagt stemplet som dårlig.

Kviklån med længere betænkningstid

Dette  har medført en debat i flere omgange, hvor forskellige partier har givet udtryk for deres holdninger. Senest er Regeringen kommet med et forslag om, at der skal laves en såkaldt “ventetid” på kviklån.

Således det ikke er muligt at optage dem hurtigt, i håb om at man fanger dem, der gør det forhastet og ugennemtænkt. Problemet er bare at man skrævvrider markedet og dem der ønsker at optage et kviklån, venter gerne i flere dage.

Vi kan ikke se den store fidus i forslaget og det har ligeledes modtaget meget modstand. Men lovforslaget er et godt eksempel på den store politiske fokus mod lånemarkedet og den afledte RKI problematik.

Læs også: At låne penge uden renter – mulighed for nye kunder

Sådan kommer du ud af RKI

Vi slutter af med en kort giude til hvordan du kommer ud af RKI. For lad os slå det fast, lån med RKI registrering er op ad bakke. Det eneste rigtige er, at kontakte dine kreditorer, så du kommer ud på den anden side.

Hvordan gør man så det? Få svaret her:

1. Start med at kontakte kreditorer

Du bør altid starte med at kontakte dine kreditorer. Alt for mange dårlige betalere, er bange for at se dem i øjnene. Problemet er bare, at du faktisk kun gør skaden værre ved at ignorere dem.

Kontakt dem og fortæl om din situation. Det kan godt være de ikke bliver lykkelige, men de vil typisk udvise forståelse. En forståelse der kan resultere i en konstruktiv plan og tidsfrist for, hvornår pengene tilbagebetales.

2. Få lavet en afbetalingsordning

Det næste step er at få lavet en afbetalingsordning med den/de kreditorer du har. Her er det vigtigt at du får et komplet overblik, så du ikke glemmer nogle.

Få fuldstændigt overblik over din samlede forsinkede gæld, så du kan få lavet en holdbar plan over de næste 6, 12 eller 18 måneder. Hvor længe du nu behøver.

3. Sænk forbruget og arbejd dig ud

Sidst er der ikke andet for, end at sænke forbruget og arbejde dig ud af den gældsspiral du er havnet i. Der er ingen hurtige smutveje eller lappeløsninger.

Du kan dog med fordel få lagt et budget, hvor du sænker dit nuværende forbrug. Det vil gøre processen noget hurtigere og mere overskuelig. Hvis flere af dine kreditorer er långivere med høje renter, kan refinansiering ligeledes være værd at overveje. Det kan du tale med din bank omkring.

Vi håber du er blevet klogere på hvorfor RKI lån ikke er muligt og hvordan du kommer ud af den “onde” gældsspiral, det er for mange.