Kontanthjælpen og de ledige

Der er mange udfordringer, hvis man pludseligt står uden et arbejde. Heldigvis er der i vores samfund flere forskellige sikkerhedsnet, der sørger for, at der er hjælp at hente, når det ikke er muligt at forsørge sig selv og sin familie.

En af de former for hjælp, der er at hente, når man bliver ledig, er kontanthjælp, en anden er dagpenge. Der er forskellige betingelser, for at få de to ydelser.

Illustrerer vigtigheden af en A-kasse

Har du været medlem af en A-kasse i mindst ét år og har arbejdet i et vist antal timer, opfylder du betingelserne for at få dagpenge. Når du er medlem af en A-kasse betaler du for et medlemskab i den periode, du er medlem, og det kan derfor beskrives som en form for forsikring, som du tegner, i tilfælde af, du pludseligt bliver arbejdsløs.

Efter at have været medlem og betalt til A-kassen, kan du få udbetalt dagpenge. Det er i grove træk de eneste betingelser der er, for at få en ydelse fra A-kassen.

De mange ledige der har været i Danmark henover de seneste år, viser med al tydelighed betydningen af at have en god a-kasse. Det er derfor Polfm.dk tidligere skrev en artikel om, hvorfor du bør tjekke din nuværende udbyder og sammenligne den med andre a-kasser på markedet.

Kontanthjælpen er dit alternativ

Kontanthjælpen er dit alternativ til dagpenge, men det er på mange måder et skridt nedad. Dels på det økonomiske parameter og ikke mindst på det sociale, når man snakker status.

Kontanthjælp bliver udbetalt af kommunen, du bor i. For at kunne få udbetalt kontanthjælp, skal du ikke kunne forsørge dig selv eller din familie, og derfor ikke have en formue stående. Har du en stor opsparing, er det altså ikke muligt at få den offentlige ydelse fra kommunen. Desuden er en af betingelserne, at du ikke får andre ydelser.

Du får udbetalt et markant større beløb, når du får udbetalt dagpenge gennem din A-kasse, end ud får fra kontanthjælpen. Derudover er en opsparing, en lejlighed, en bil eller anden form for formue på ingen måde en faktor for at du ikke kan få dagpenge. Der er altså mange gode grunde til at tegne et medlemskab i en A-kasse, så du er forsikret, hvis du pludselig står uden arbejde.

Læs også: Vores artikel om sundheden i Danmark