Flexleasing vs. Leasing

Med de stigende bilpriser og udfordrende økonomi har flere forskellige leasing firmaer fundet deres vej til Danmark. De gør det muligt for den gennemsnitlige dansker at køre i drømmebilen.

Men lige som med alt andet, skal man gøre sig nogle grundige overvejelser inden man beslutter hvilken form for leasing man vil gøre brug af.

Da bilkøb og finansieringen optager mange danskere, vil vi her se nærmere på de forskellene mellem flexleasingen og den almindelige privatleasing.

 

Hvad er forskellen?

Der er mange forskelle på flexleasing og almindelig leasing af biler. I modsætning til den almindelige form, er der mange flere ting man selv er ansvarlig for ved flexleasing. Dette gør sig gældende både under og efter at leasingperioden er udløbet. I grove træk kan man sige følgende om de mest væsentlige forskelle imellem de to:

  • Brugte biler: Når man taler om flexleasing så taler man ofte om brugte biler som er importeret fra udlandet. Der er ligeledes tale om relativt store og luksuriøse modeller, som ellers er meget dyre at købe og lease i Danmark. Dermed kommer du til at køre i en stor og flot bil, som er lettere brugt og som sandsynligvis ikke længere har en fabriksgaranti.
  • Løbende vedligeholdelse: I modsætning til privatleasing, skal du selv stå for løbende vedligeholdelse af den bil du leaser. I og med at der er tale om brugte biler, som ikke længere har en fabriksgaranti, skal du selv sørge for at de kommende serviceintervaller bliver overholdt og lavet hos et autoriseret værksted.
  • Varierende udgifter: Da du selv skal stå for den løbende vedligeholdelse af bilen kan du ikke på forhånd vide hvad dine løbende udgifter vil blive. Med almindelige privatleasing er service inkluderet i prisen, men dette er ikke tilfældet ved flex-løsningen. Derfor bliver dine fremtidige udgifter lidt mere uoverskuelige og der skal være plads i økonomien til dette.
  • Efter endt leasingperiode: Det er ofte dig selv som skal stå for at afsætte bilen efter endt leasingperiode. Dette skal vel og mærke gøres efter forudaftalte vilkår hvilket betyder at du skal afsætte bilen til en aftalt salgsværdi. Derfor bliver vedligeholdelse en vigtig faktor, da du ikke alene skal passe på at den ikke bliver ødelagt, men også sørge for at bilens værdi vedligeholdes. Så den efterfølgende kan sælges til den givne pris.

 

Fordele ved flexleasing

Leasing bilerDer er mange fordele ved at flexlease en bil. Du kan spare mange penge ved det, da hele registreringsafgiften ikke er betalt. Dermed kommer man uden om de høje danske registreringsafgifter som er på 180% af bilens værdi. Dertil kommer at du kan sælge bilen til et meget bredere spektrum af potentielle kunder, da den kan sælges uden for de danske grænser.

Og som navnet hentyder til, er der større fleksibilitet ved flexleasing. Du er ikke begrænset af et bestemt antal kilometer, som du må køre årligt. Det eneste du skal tænke på er værditabet på bilen og du har derfor selv mulighed for at have stor indflydelse på dette. Flexleasing er på mange måder en god løsning for dem, som ønsker at køre en flot og luksuriøs bil og som gerne selv vil være i kontrol.

Hvis du gerne vil i gang med bilkøbet, findes der mange løsninger og udbydere der kan hjælpe dig. Deluxecar er eksperter i flexleasing og de kan både rådgive dig, ligesom de selv importerer biler fra både Sverige og Tyskland.