FAQ om leasing som privatperson

Med den store succes og de mange former for leasing, er der opstået flere og flere begreber som vi danskere skal forholde os til, og forstå, inden vi kan underskrive kontrakten.

De spørgsmål som de fleste potentielle leasing kunder spørger sig selv om er nogle, vi har valgt at tage op i denne artikel.

Efter vores seneste artikel om flexleasing kontra alm. leasing, har vi modtaget flere spørgsmål. Mange af dem har vi valgt at besvare herunder.

Få svar på dine spørgsmål

  • Hvem står for servicering af bilen? Det er indehaveren af bilen som skal stå for service og vedligeholdelse hvis du benytter dig af privatleasing. I andre former for såsom flexleasing og brugtbilleasing vil det være dig, som skal stå for den løbende vedligeholdelse og de udgifter som der måtte opstå.
  • Kan jeg selv bestemme hvor meget jeg kan køre? Tildels ja. I enhver leasingkontrakt vil der stå et bestemt antal kilometer som du gerne må køre i perioden. Hvis du kører længere end aftalt skal du betale ekstra afgift per kørt kilometer.
  • Hvem kan hjælpe mig med kontrakten? Tit og ofte kan det være svært at gennemskue de kontrakter som man skal skrive under på. De fleste mennesker fokuserer på den månedlige ydelse og førstegangsydelser. Brancheforeningen for leasingselskaber har sammen med FDM udarbejdet en standardkontrakt som du kan bruge og som vil give dig god beskyttelse som forbruger.
  • Hvad sker der hvis jeg ridser bilen? De fleste biler vil i løbet af en treårig leasingperiode være lidt mærkede af brugen af bilen. Så længe der ikke er større ridser eller skader på bilen eller interiøret vil der ikke være nogle problemer ved afleveringen af bilen. Hvis der er mange små ting som forringer bilens værdi vil du risikere at få en ekstra regning fra leasingselskabet.
  • Kan jeg annullere kontrakten inden for den aftalte tid? Det kan lade sig gøre, men det kan også blive en meget dyr affære. Det er altid nemmere at lease en bil end det er at annullere kontakten inden for den aftalte tid. Der er typisk gebyrer forbundet med at annullere en leasingkontrakt.

 

Er privatleasing fradragsberettiget?

Privatleasing er ikke fradragsberettiget.

Er privatleasing med forsikring?

De månedlige ydelser som man skal betale er eksklusiv forsikring. Selve forsikringen er noget man selv skal stå for, men du vil ofte kunne tegne en bilforsikring via virksomheden, som leaser bilen. Du skal derfor huske at forsikringsudgifter skal lægges oveni de udgifter som er forbundet med leasingaftalen.