Efterskole lån, pris og fakta

Efterskoler er noget der optager mange unge danskere og det er en perfekt mulighed for at udvikle sig personligt, fagligt og skabe nye relationer.

Mange unge teenagere vælger hvert år at tage på efterskole og det er med god grund. Polfm.dk ser nærmere på det finansielle aspekt og hvad du kan forvente af omkostninger som forælder. 

For det er langt fra alle unge, der er klar til at tage springet fra folkeskolen til gymnasiet efter ferien og her er efterskoleopholdet en unik chance. Denne artikel skal handle om efterskole lån, pris og fakta.

Vil du gerne blive klogere på hvad efterskolerne koster, eller dine muligheder for at låne penge til barnets ophold? Så skal du læse med her.

 

Efterskole pris

Fra 48.000 til 63.000 kroner – spænd på 15.000 kr.

Har din dreng eller pige besluttet sig for at ville på efterskole? Så er det tid til at undersøge mulighederne, de mange efterskoler og deres priser.

Det kan hurtigt blive en kamp, med tanke på hvor mange muligheder der er. På Efterskole.dk har de heldigvis en prisberegner, hvor du nemt kan danne dig et overblik. Du kan nemlig se præcis hvilken efterskole pris du kan forvente, alt efter Jeres indkomst, antal børn og efterskolevalg.

Forvent en pris på ca. 55.000 kroner og så vil I have gode muligheder for at finde en passende efterskole.

Hvem skal jeg vælge?

Polfm.dk er glade for at man fra politisk side, har gjort det muligt at få “rabat” på prisen, alt efter hvilke familiære og personlige forhold man har. Det gør det i hvert fald nemmere at få sendt børnene på efterskole.

Det store spørgsmål er så hvilken man skal vælge. Her spænder mulighederne fra musik, til dans, fodbold og andre sportsgrene. Vi mener helt bestemt I bør vælge et ophold med ét særligt fokus, som interesserer dit barn.

Er han/hun mest til idræt og sport, vil Oure være et godt valg.  Er interessen størst inden for musik, dans og teater, vil Femmøller være et oplagt valg.

 

Efterskole lån

Det er langt fra alle danske familier der har 50-60.000 kroner stående på kontoen. For dem der ikke har, kan et efterskole lån blive aktuelt.

Du vil her have muligheden for at kontakte banken eller søge på nettet. Jeg vil faktisk anbefale du gør begge dele, for at afsøge dine mulighederne.

Du vil sikkert opleve at banken kan være tunge at danse med og svære at overbevise. Det får mange til at overveje nettets gode alternativer.

På en side som www.stlaan.dk kan du sammenligne lån og udbydere med hinanden. Det er nemlig afgørende du får skabt dig et overblik online, inden du starter ansøgningerne på nettet.

Alt efter hvilke lånetilbud du modtager retur, kan du altid henvende dig til banken. Begge muligheder bør afsøges for at finde frem til den laveste åop.

 

De centrale faktorer

Når du skal finde et godt efterskole lån eller et ophold til et fornuftig pris, så er det vigtigt at du er bevidste om de centrale faktorer. De elementer der påvirker dine lånemuligheder og priserne.

Indkomsten

Jeres indkomst som familie har en væsentlig indflydelse på både lånemuligheder og prisen for efterskolen. En undersøgelse af prisberegneren vil vise, at en højere indkomst vil betyde højere priser. Det kan lyde underligt, men det er med baggrund  i den elevstøtte du kan opnå.

Du kan derfor forvente at hvis husstanden har en samlet indkomst på 700.000 kroner så vil prisen blive omkring 8.000 kroner højere, end hvis Jeres husstandsindkomst var på 500.000 kr. Så forskellen er markant.

Mens en høj indkomst i den sammenhæng betyder højere pris, vil det i lånesammenhæng betyde bedre muligheder. Dine lånemuligheder vil blive markant flere og chancen for en lav rente er bedre.

Man kan i høj grad tale om at modsætningsforhold, der giver en fin balance.

Antal børn

Antal børn er et andet element der påvirker prisen, for jo flere børn, desto større nedslag kan du få i efterskoleprisen. Hos visse udbydere kan du ligeledes opleve at dine familieforhold har en indflydelse.

RKI og økonomi

Sidst så kan man ikke undgå at vende RKI og økonomi, når dine lånemuligheder drøftes. Det er nemlig to af de helt essentielle faktorer. RKI er nærmest lig med, at du ikke kan låne penge. Så hvis du står i RKI, vil du komme til at spilde din tid, i jagten på et lån.

Økonomi er et bredt begreb, men det centrale er at du har et fornuftigt rådighedsbeløb hver måned, der er tilstrækkeligt til at betale de månedlige afdrag. Det er ligeledes hvad alle låneudbyderne vil have fokus på.