Debat: Danskernes sundhed

I en valgdebat for velstand og velfærd fylder meget, synes vi det er interessant at se nærmere på danskernes sundhed.

Hvor raske er vi og hvor godt har vi det egentlig generelt. Nok er vi kåret som et af de mest glade folkefærd, men ved en konference i 2014 blev der fremvist interessante resultater og tal. 

Tal for sundhed i Danmark

I marts 2014 blev der holdt konference og adspurgt mange tusinde danskere om deres helbred, for at få en bred vurdering af tingenes tilstand.

Vi vil dykke ned i de mest interessante tal og tendenser, som der kom ud af rapporten. Det er på Danskernessundhed.dk at du kan finde alle de relevante tal om sundhedsprofilen de seneste 3-4 år.

De interessante tal fra 2010 til 2013

  • Andel af daglige rygere: 20,9 til 17,0 %
  • Andel der drikker mere end højrisikogrænsen: 10,6 til 8,5 %
  • Andel af moderat/svært overvægtige: 46,8 til 47,4 %
  • Andel med fremragende/godt helbred: 85,2 %

I det store hele er tendenserne ikke overraskende. Det bliver svært at vende tendensen til at flere og flere bliver overvægtige – ikke bare i Danmark.

Hvad angår rygerne, så er det blevet meget sværere at ryge efter der er kommet ny lovgivning, så det er én af årsagerne til at disse tal falder.

Hvad der er positivt er, at hele 85,2 % mener at have et fremragende/godt helbred og det vidner om en god levestandard.

 

5 tips til at holde dig rask

Er du én af dem, der ofte bliver syg eller med hyppige smerter, giver vi dig her 5 gode tips til at holde dig sund og rask:

1. Dyrk motion.

Motion har videnskabeligt en masse positive effekter på dig som menneske. Det holder kroppen i gang, vægten nede og så udløser det en masse gode stoffer for kroppen.

Motion er bare nøglen til at sundt og langt liv.

2. Spis sundt.

Det er afgørende at du spiser sundt og får alle de nødvendige vitaminer og mineraler. Det er kroppens brændstof og selvom du sikkert har hørt det før, er det ikke desto mindre vigtigt.

Hvis du er i tvivl om hvad du skal spise, kan du altid få en konsultation hos en kostrådgiver eller læse dig til viden online.

3. Brug beskyttelse.

Hvorfor beskyttelse som kondomer ikke er mere anvendte, kan være svært at forstå, med tanke på hvilke konsekvenser det kan få. Alvorlige sygdomme og graviditet er bare to af de mest seriøse.

Specielt når du endda har muligheden for at bestille præventionen online og få den leveret helt diskret. Det tilbydes der efterhånden alle steder, fx. i en kondomshop som Condomstock. Så få udstyret på plads som mand. Det er trods alt dig der bærer ansvaret for begge parter!

Se også: Vejen til at undgå uønsket graviditet

4. Tag til lægen, hvis du har smerter.

Mange danskere er “bange” for lægen, eller gider ikke tage afsted selv man har smerter. Det kan være en stor og fatal fejl, da de fleste sygdomme og smerter, bør tages i opløbet.

Hvis du udskyder det i flere uger eller måneder, kan det hele altså nå at forværre sig. Så hvis du har ondt inde i kroppen og er bekymret af god grund, så er det afsted!

5. Lev livet

Lev livet og vær glad. Positiv energi og livsglæde påvirker det der sker inde i kroppen på dig. Det er vores klare overbevisning – og så er det bare så meget sjovere.

Så prøv at droppe den negative indstillinger og dine bekymringer når du kan. Det vil i sidste ende gør dig gladere og mere frisk.