Dansk økonomi halter efter Sverige og Norge

Den danske økonomi halter efter Sveriges og Norges, det er der ingen tvivl om det gør den skam. Vi er ligeledes også langt efter målt på BNP vækst, men hvad skal der til for at vende det hele på holdet?

Mange skyder skylden på den høje skat procent vi betaler i Danmark, vores meget udformede velfærdsmodel og den høje moms afregning der er at finde på alle produkter.

Vi er langt efter målt på BNP vækst

– Hvad skal der til for at ændre det?

Spørgsmålet om hvad der skal til? Set i betragtning på at vi er langt efter målt på BNP, er ikke et spørgsmål der vil skabe resultater. Der skal i stedets stilles spørgsmålet om hvorvidt Danmark er villige til at gøre visse ting anderledes, så den minder mere om hvordan vores nordiske naboer gør det.

For den danske økonomi halter efter Sveriges og Norges men er Danmark villige til at skære i skatten så vi ikke længere kan give dem nederst i samfundet det de har brug?

Skal den danske regering gå glib af de penge de får ind i statskassen igennem moms afregninger og på den baggrund skal vores velfærdsmodel svækkes, bare fordi nogle BNP tal viser at vi ikke kan følge med?

 

Skabelsen af et bedre Danmark

I Danmark, har vi i århundreder arbejdede hen i mod et velfungerende velfærdsmodel, som koster mange penge. En velfærdsmodel som mange andre lande i verden ser på og prøver at genskabe, fordi de kan se at deres glimrende resultater, er noget som gavner det danske samfund mere end hvis den ikke var der.

For at skabe et bedre Danmark, er det helt rigtige spørgsmål om hvorvidt vi vil være lige præcis ligesom Norge og Sverige, eller være os selv. Som samfund  skaber vi mange arbejdspladser og hjælper dem der har brug for det nederst i samfundet.

Danmark som gør det muligt for alle at gå i skole og tag til læge. Sidst men ikke mindst er vi kåret som er verdens lykkeligste land, der er hele verdens velfærds skabelon.

Men, men!

Men inden billedet bliver for rosenrødt, er der ingen tvivl om at vi kan lære meget af specielt Sverige. Norge har store mængder olie, der i høj grad giver dem deres imponerende BNP vækst.

Sverige er derimod begunstiget af mange store og internationale virksomheder, der virker klare sig flot. Derved virker deres skat, afgifts- og momsmodel rigtig effektivt og det kunne derfor være et område man bør analysere til bunds.

Det samme gælder forholdene for landets iværksættere. Om de er gode nok, eller om man kunne gøre mere og derved få skabt endnu flere arbejdspladser og gang i hjulene. Et emne vi har set nærmere på her.