Belønnes private energitiltag nok?

Polfm.dk deler jævnlige vores meninger, ligesom vi lægger op til diskussion om emner der ligger os på sinde. I denne omgang skal det handle om private energitiltag.

For spørgsmålet er om vi belønner dem nok, eller om vi kunne gøre mere. Se bare hvor populært håndværkerfradraget blev hos mange danskere. Det blev udnyttet og satte ekstra gang i branchen.

 

Bør vi støtte energiforbedringer i højere grad

De private energitiltag i hjemmet har den fordel, at de typisk sænker de faste omkostninger og øger boligens værdi. Så det i sig selv gør dem til en fornuftig investering.

Med håndværkerfradraget der udløb i 2014, må mange danskere bare vinkel farvel til en fradragsmulighed på 15.000 kroner. Penge der kunne være brugt på energiforbedringer i hjemmet.

Se mere om tilskud og fradrag hos Energistyrelsen.

Polfm ser med ærgrelse på at vi nu ikke længere belønner de danskere, der vælger at udføre energiforbedringer i hjemmet.

For i sidste ende vil det styrke den danske stat på flere parametre. Vi får mere energivenlige huse, hvilket fordrer et lavere CO2-udslip og en bedre privatøkonomi hos den enkelte. Så de penge staten “mister” på håndværkerfradraget, kommer helt sikkert igen via merforbrug.

Dertil kommer den merskat som håndværkervirksomhederne vil bidrage med, i form af ekstra opgaver. For alt fra vinduesfirmaer, til tømrere etc. vil få flere opgaver mellem hænderne. Noget der vil skæppe skatskassen.

Så alt i alt er det svært at få øje på fordelene ved afskaffelsen. Godt nok har mange været hurtige nok til at udnytte muligheden inden udløb 31. december 2014. Men hvad så om 2, 3 eller 5 år?

Her vil der igen opstå en akkumuleret behov hos mange, men hvor mange danskere sikkert vil vente til økonomien kan bære det. Man skal ikke glemme at et fradrag for energiinvesteringen vil betyde noget for mange danske privatøkonomier.

 

Energitilskuddet

Det skal nævnes at du har muligheden for at søge energitilskud via selskaber som Dong og Energimidt, men det fjerner ikke ulempen ved anskaffelsen.

Vi håber du vil fortsætte de private energitiltag i hjemmet og  husk at tjekke muligheden for tilskud, så det ender med at blive en billigere investering.