Anvendelsen af NemID

Nøglen til digitaliseringen af Danmark.

Polfm.dk ser i denne artikel nærmere på NemID og den stadig stigende anvendelse i Danmark. Den spiller allerede en vigtig rolle i digitaliseringen af Danmark og bliver meget afgørende fremadrettet.

Den digitale signatur er allerede afgørende for landets banker, SKAT.dk og seneste de online låneudbydere – hvor flere og flere tilbyder godkendelse via NemID signatur. 

 

En sikker selvbetjeningsløsning

I en digital og konkurrencepræget hverdag, bliver service og selvbetjening rigtig afgørende for virksomhedernes effektivitet og konkurrenceevne.

En god service kan skabe stærke kunderelationer og give folk meget værdi for pengene. De velkendte selvbetjeningsløsninger, kan gøre de fleste processer nemmere, hurtigere og mere sikre – bedst illustreret ved NemID kortet.

De bidrager ligeledes til mindre administrativt og bureaukratisk besvær for de mange offentlige og private institutioner, der gør brug af selvbetjeningsløsningerne.

Ifølge Digitaliseringsstyrelsen er NemID faktisk nøglen til et digitalt Danmark og vi kan kun være enige. Uden den løsning ville meget være sværere for både virksomheden og den enkelte forbruger.

Nok er der ældre målgrupper som har det svært, men vi bliver nødt til at presse samfundet fremad, så vi kan stå imod den hårde internationale konkurrence.

Lånemarkedet på nettet er seneste eksempel

Lånemarkedet på netter er en af de seneste eksempler på hvordan NemID signaturen kan gøre en positiv forskel for begge parter. Det har nemlig bidrage til en hurtigere ansøgningsproces, der tilmed er blevet nemmere og mere sikker.

I snart mange år har bankerne anvende NemID til netbanken, så det var reelt kun et spørgsmål om tid før online låneudbyderne tog løsningen til sig. Det har de nu gjort i stor stil, så det er efterhånden kun et fåtal der fortsat står udenfor.

På flere lånesider online, kan du se hvem der er med på bølgen og der kommer hele tiden nye til. Pengeautomaten og Ikano Bank er to af de få udbydere, som endnu ikke har introduceret løsningen, men mon ikke det sker inden for det kommende år. Det er i hvert fald vores forventning.

DK-hostmaster – Til verifikation af domæne

DK-hostmaster er et andet eksempel, hvor de har valgt at anvende NemID signaturen til verifikation af domænerne i deres register. Således at ejeroplysninger stemmer overens med de aktuelle CPR eller CVR adresser.

Et andet godt eksempel på at den digitale signatur gør det nemt og langt mere sikkert for den almene forbruger. Det er kort sagt blevet meget sværere at snyde som kriminel, da signaturen er ekstrem personlig og tilknyttet både dit CPR og din adresse.

Det bliver spændende at se følge de næste skridt i digitaliseringen og hvilken rolle den digitale signatur kommer til at spille – den bliver helt sikkert kun større herfra.